Links en literatuur

Andere websites over de luchtbescherming

Website van particuliere collectie over BB en LBD.

Klik op de afbeelding om de LBD pagina te bezoeken.

Website van particuliere collectie met onder andere een deel luchtbescherming. Klik op de afbeelding om de LBD pagina te bezoeken.

Website van schuilkeldermmuseum "Schuilen in Maastricht".

In dit museum worden de twee periodes uit de 20e eeuw waarin schuilkelders een belangrijke functie hadden belicht in een passende omgeving; de kazematten van Maastricht. Klik op de afbeelding om naar de pagina te gaan.

Website van het NBDC waar onder ander het hoofdstuk Tweede Wereldoorlog allerlei aan de luchtbescherming gerelateerde documenten te raadplegen zijn. Klik op de afbeelding om naar de subpagina te gaan 

HINKEPINK. Website van particuliere collectie met onder andere een deel luchtbescherming. Klik op de afbeelding om de LBD pagina te bezoeken.

DUTCH HELMETS. Gespecialiseerde site over in Nederland gebruikte helmen. Klik op de afbeelding om de pagina over helmen van de LBD,BB en BZB te bezoeken.

DUTCH HELMETS. Gespecialiseerde site over in Nederland gebruikte gasmaskers. Klik op de afbeelding om de speciale pagina over gasmaskers te bezoeken. 

"Mygasmask" Een internationale gasmasker-verzameling. Klik op de afbeelding om deze website over gasmaskers wereldwijd te bezoeken. 

 

Nog een grote internationale gasmasker verzameling; deze collectie-website is in het Tsjechisch. Een paar van de in Nederland goedgekeurde modellen kwam uit Tsjechiël blijkbaar was daar veel kennis op dit vlak. Klik op de afbeelding om deze website over gasmaskers wereldwijd te bezoeken. 


Recente boeken over de luchtbescherming.

Klik op de afbeelding om naar de uitgever / bestelpagina te gaan.

De samensteller van Luchtgevaar heeft geen zakelijk belang bij deze uitgaven. 

Links zijn louter informatief bedoeld. 

Ordonnans in oorlogstijd

Aangrijpende gebeurtenissen in het leven
van een veertienjarige Apeldoornse jongen.

Postje Klarendal 

Een Arnhemse medische post in oorlogstijd